PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki kubełek/pojemnik na zużyte pieluszki?

Cath
08-10-2014, 08:24
Zastanawiam się jakich kubełków czy też pojemników (jakiej pojemności, firmy, bądź też gdzie kupione)używacie na zużyte pieluszki i gdzie je przechowujecie?
Właśnie powiększyłam stosik pieluszkowy i już nie wiem jak duży pojemnik kupić (poprzedni miał 12l i chyba nawet 5 kieszonek z wkładami tam nie zmieszczę).

asioczka
08-10-2014, 09:19
Mialam takie http://www.takczysto.pl/img/product_media/584.jpg
16 l. wystarczalo w zupelnosci. A wyciagasz wklady z kieszonek? wtedy wiecej sie do wiadra miesci. wyciagalam i zasypywalam dno wiaderka i wklady po wierzchu soda- smrodek o wiele mniejszy:)

Cath
08-10-2014, 09:32
Wyciągam wkłady. A ile tak mniej więcej sztuk mieści się do takiego wiaderka? Ja mam prostokątne, może dlatego mało się mieści :)

A soda nie niszczy w żaden sposób pieluszek? Ja póki co używam do wiaderka olejku lawendowego (zapach uwielbiam! Nawet lawendę na ogródku posadziłam :) )

Mag
08-10-2014, 09:34
miałam identyczne, tylko pewnie innej firmy, po prostu wiadro z pokrywką ze sklepu z takimi rzeczami do domu, no i wkłady wyjmowałam przed włożeniem tam pieluchy, po dwóch dniach nie wyobrażałam sobie wyjmowania z wiadra i jeszcze wyciągania wkładu z pieluchy. Trzeciego dnia i tak zawsze prałam więc te 16 l starczało, choć jak pieluchowałam dwójkę albo przy noworodku to miałam dwa wiadra.

Nata
08-10-2014, 09:48
tez takie wiadro kupiłam. chyba 18 zł u nas w gospodarstwie domowym.

lina
08-10-2014, 09:56
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/110169-wiaderko-na-pieluchy-z-funkcj%C4%85-taboretu-)
ja mam takie jak tu w temacie. za całe 20zł :) piorę co 3 dni i w zupełności mi starcza, ale ja jestem na otulaczach i wkładach.

Cath
08-10-2014, 10:06
Cóż, chyba dziś jeszcze zrobię wycieczkę do ikei, bo mam przy łóżeczku ich regały i fajnie gdyby mi się taki pojemnik zmieścił na półkę ;) obadam na miejscu na ile szczelne mogą być te z pokrywą.

Już wiem dlaczego cos maly ten moj kubelek mi sie wydawal :) pomylilam pojemniki, ten moj ma chyba z 6 litrow ;)

tintirinka
09-10-2014, 06:45
Ja miałam dwa wiaderka. Jedno na kieszonki czy inne do prania niższej temp. A drugie na wkłady i formowanki do prania w wyższej temp.
Miałam prostokątne, z taką szczelna klapką. Jedna ręka moglam wrzucić pieluche. Bardzo wygodne. Teraz używamy jako kosz na pranie na ubranka, a drugi córka sobie wzięła na śmieci po prostu.

Anyczka
09-10-2014, 08:47
Ja też miałam to wiadro ze zdjęcia, chyba jest dość rozpowszechnioną chińszczyzną;) IMO nie ma co przepłacać i kupować jakieś wyszukane firmowe za duże pieniądze. Jedyne, za co byłabym w stanie dopłacić, to jakieś mega szczelne zamknięcie - moja pokrywka regularnie się uchylała i po łazience roznosił się smrodek;)

Cath
09-10-2014, 08:50
Dziekuje za rady. Poki co kupilam prostokatny przezroczysty 22 litrowy pojemnik z ikei z pokrywka (od wczoraj testuje i wyglada na to ze jest dosc szczelny). Teraz w koncu wszystko mi sie zmiesci do prania co 2 dzien! :)

marzycielka
15-12-2014, 23:28
Ja mam z Branq wiaderko - taboret. Może na nim stanąć osoba ważąca do 130kg- używam na zużyte pieluszki a jak coś potrzebuję sięgnąć małemu to staję na nim i nie muszę biec po taboret do kuchni. Bardzo polecam :) Jest mocne i bardzo funkcjonalne, zamyka się na taki klips.
Niestety nie umiem wstawiać tu zdjęć :(

buka01
27-01-2015, 22:07
Ja też mam właśnie to wiaderko Branq. Jest super szczelne i pojemne, nie kosztowało też jakoś dużo. Do tego siateczka do prania założona od razu do wiaderka, kilka kropel olejku z drzewa herbacianego do środka i mamy super zestaw - stoi w sypialni a smrodku nie czuć wcale.
A wygląda o tak:
http://branq.eu/strona/nowa/images/stories/virtuemart/product/wiadro-taboretnieb.jpg

Karolka
27-01-2015, 23:48
Mam wiaderko takie, jak asioczka, czyli marki curver 16 l. Sprawdza się dość dobrze. Mieszczą mi się tam pieluszki z 2 dni, co odpowiada mojemu wsadowi pralki.

onka
11-02-2015, 14:39
Ja mam coś takiego: http://www.leroymerlin.pl/wyposazenie-kuchni/akcesoria-kuchenne/kosze-kuchenne-na-smieci/kosz-na-smieci-flip-bin-curver,p132151,l1750.html
Pomimo że zamknięcie jest odchylane, to jak jest zamkniety zapachów nie wypuszcza na zewnątrz. Mieści sporo pieluch.

Cath
12-02-2015, 10:33
Onka - serio się sprawdza? Ja mam ten kosz w kuchni - na śmieci, i jeśli 1 dzień nie wyniosę worka to już czuję. Ale byłoby fajne rozwiązanie :) goście nie musieliby podziwiać kolekcji pieluch do prania w prezroczystym pojemniku w łazience.

onka
12-02-2015, 22:24
U mnie stoi w kuchni i nie czuję nic jak jest zamknięty. Jak ktoś otworzy to od razu czuć, więc chyba nie mam przytępionego węchu ;) Jeśli masz taki w domu to możesz spróbować. Po co kupować nowy w ciemno :)

yaheira
13-02-2015, 14:17
Dziekuje za rady. Poki co kupilam prostokatny przezroczysty 22 litrowy pojemnik z ikei z pokrywka (od wczoraj testuje i wyglada na to ze jest dosc szczelny). Teraz w koncu wszystko mi sie zmiesci do prania co 2 dzien! :)

taki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19898125/
też taki mamy i jest w porządku :)

Cath
13-02-2015, 14:21
taki? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19898125/
też taki mamy i jest w porządku :)

Taki :) akurat starcza nam na 2-3 dni (w zależności od tego czy jakieś jednorazówki są w użyciu). Ważne że pokrywka szczelnie trzyma zapachy :)

PostBlue
07-03-2015, 19:22

Też z takiego korzystam, z tym że piorę codziennie i nie używam pokrywki. Stoi w kotłownio-pralni, więc ewentualny smrodek nie byłby zbyt uciążliwy;)

anczess
07-03-2015, 19:43
Onka - serio się sprawdza? Ja mam ten kosz w kuchni - na śmieci, i jeśli 1 dzień nie wyniosę worka to już czuję. Ale byłoby fajne rozwiązanie :) goście nie musieliby podziwiać kolekcji pieluch do prania w prezroczystym pojemniku w łazience.

Sprawdzałaś ten kosz czy się sprawdza? Poszukuję jakiegoś sprawdzonego, dobrego/szczelnego i praktycznego pojemnika na pieluszki

Cath
07-03-2015, 20:05
Nie, nie sprawdzałam jak współpracuje z pieluchami. Używam tego pojemnika z ikei i jest ok.