PDA

Zobacz pełną wersję : Pomóżcie-gumki sie odciskaja

Monika84
11-08-2014, 06:55
Czy tak powinno byc aby gumki sie odciskały? Na pleckach i udkach. Udka grubsze sa.
Upychac gumki w pachwinkach?
Niby jak zakladam to jest troszke luzu a w brzuszku wogole odstaje a wraz sie odciska.
Na pleckach od lezenia?
Prawie 4.mce Niunia, 7 kg, 65 cm.

kamilam
11-08-2014, 08:39
Czy tak powinno byc aby gumki sie odciskały? Na pleckach i udkach. Udka grubsze sa.
Upychac gumki w pachwinkach?
Niby jak zakladam to jest troszke luzu a w brzuszku wogole odstaje a wraz sie odciska.
Na pleckach od lezenia?
Prawie 4.mce Niunia, 7 kg, 65 cm.
A jakich pieluszek używasz? U nas tez potrafiły się gumki odcinkach szczególnie w pieluszka chińskich. Poleca kieszonki bez przeszyc przy nóżkach są bardziej delikatne np. Kokosi, babyetta takie mają.

Anyczka
11-08-2014, 09:09
Ja bym poeksperymentowała z rodzajami pieluszek, przeszyć przy nóżkach. Coś tam zawsze się będzie odciskać, bo jednak to nie pampers i pieluszka musi się jakoś trzymać i być szczelna, ważne, żeby te ślady nie były zbyt mocne, nie prowadziły do trwałych podrażnień.

Monika84
11-08-2014, 09:15
A jakich pieluszek używasz? U nas tez potrafiły się gumki odcinkach szczególnie w pieluszka chińskich. Poleca kieszonki bez przeszyc przy nóżkach są bardziej delikatne np. Kokosi, babyetta takie mają.

A po czym poznać że pieluszki są bez przeszyć? I tylko kieszonki są takie?

mamru
11-08-2014, 09:29
to może innie rodzaje pieluszek jak radzą dziewczyny?
ewentualnie zawsze możesz je wypruć ;) ja nie lubię, nie znoszę wręcz gumek na plecach po jaką cholerę one tam są to nie wiem

marynarka
11-08-2014, 18:06
ewentualnie zawsze możesz je wypruć ;) ja nie lubię, nie znoszę wręcz gumek na plecach po jaką cholerę one tam są to nie wiem
Żeby kupa nie wypłynęła...??? :hmm: :lol:

Bez przeszyć to takie gdzie gumka nie jest oddzielona od wejścia na wkład: jak wywrócisz pieluchę na lewą stronę to zobaczysz gumkę, w pieluszcce z przeszyciami nie zobaczysz :)
Bez przeszyć łatwiej upchać w pachwinach. No i chinki z mojego doświadczenia są dosyć szerokie, na pewno szersze od kokosi i nappime, a babyetta sprzedaje teraz chyba najwęższe pieluszki na rynku (oprócz Itti bitti - ale to SIO albo AIO).
No i jak dziewczyny napisały: trzeba próbować. Ja np. teraz wyprzedaję wszystko co mi zalega, a nie używam. Nakupowałam za dużo, ale popróbowałam i wiem co mi odpowiada :D

spinek
11-08-2014, 18:22
bez przeszyć:
http://images70.fotosik.pl/73/5910ff3309b46e31gen.jpg

z przeszyciem:
http://images68.fotosik.pl/74/073edf7214f761a3gen.jpg
http://images68.fotosik.pl/74/b47768a0a82a98d3gen.jpg

zdjęcia pochodzą z: http://drogeria-ekologiczna.pl/eko-drogeria/eko-maluch/pieluszki-wielorazowe/kokosi.html
http://paddedtushstats.com/2012/10/10/charlie-banana-2-in-1-one-size-pocket-diaper-review/

mamru
11-08-2014, 19:24
Marynarko górą? No zdażyło mi się kilka razy, gumka raczej przed tym nie chroni. Jak ma wylecieć to wyleci ;)

marynarka
11-08-2014, 19:37
Marynarko górą? No zdażyło mi się kilka razy, gumka raczej przed tym nie chroni. Jak ma wylecieć to wyleci ;)
No nie wiem... A może dlatego, żeby pielucha była lepiej dopasowana...? Żeby z tyłka nie zjechała :hmm:

Agis
11-08-2014, 21:31

W jednorazówkach właśnie górą mi wylatywała, bo tam gumek nie ma, w wielorazówce kilka razy podeszła pod tą gumkę ale na ubranie nie wyleciała, więc coś w tym jest ;)

Roanna
12-08-2014, 00:18
Mojego malego wszystko bardzo odciska, dlatego zdecydowanie wole pieluszki bez przeszyc przy nozkach, spinek ladnie wytlumaczyla roznice :) U niektorych polskich producentek jest wybor, takze mozesz probowac!
Na plecach natomiast, racja, chyba nie da sie nic z tym zrobic...:( Szczegolnie zle to wyglada np. po dluzszej jezdzie w aucie, wiec u Ciebie napewno glownie od lezenia, bo dzidzius jeszcze maly... Ale sadze, ze gumka jest jednak konieczna, zeby pielucha sie trzymala ( w pampku czesto mi gora wylatywalo, w wielo jednak nigdy) Ale np w Nappime, Baby jungle te gumki na plecach sa delikatniejse niz np w Kokosi. Takze trzeba probowac co Wam odpowiada..

melodi
12-08-2014, 18:26
U nas to był taki etap, własnie jak synek był jeszcze dość krągły,że gumki się odciskały. Ja bym polecała kupić może parę bez przeszyć (a może formowanki i otulacz?) i poczekać, aż dzidzia trochę wyskoczy w górę. U nas od około roczku (jak synek zaczął biegać i się wydłużył :D ) takie z przeszyciami przestały nam się odciskać. Także nie sprzedawać, nie wyrzucac, a poczekać :)

spinek
12-08-2014, 18:46
IMO, a miałam baaaaaaaaaardzo pulchne dziecko, nie było znaczenia, czy pieluszki są z przeszyciami czy bez. ważniejszy był rodzaj gumki użyty przez producenta. Np. imse vimse miał wtedy na pleckach uzytą gumke wiekszej szerokosci, taka gumka absolutnie nie prowadziła do powstawania odcisków.

violinistka87
10-09-2014, 13:07
A maluch marudzi, że mu to przeszkadza? Nam też się odciskają, ale Misiek nie jest marudny. No każdy nawet lekki ucisk na ciele sie odciśnie (nam się odciskają ramiączka od stanika, a nie narzekamy ;)). Poza tym, zeby pielucha była szczelan, to musi dobrze przylegać i trochę się odciśnie. Ale może to nie problem?